Öppet bredbandsnät

Du har fått ett informationsbrev från VärmdöBostäder. En viktig del i detta är bilagan som gäller ny TV- och bredbandstjänst. Efter årsskiftet kommer vi att övergå till ett öppet bredbandsnät i alla våra fastigheter. För dig som hyresgäst innebär det stora förbättringar gällande utbud och kapacitet för TV- och bredbandstjänster.

Vad innebär ett öppet nät för mig som hyresgäst?

VärmdöBostäder har sagt upp avtalet med Tele2 (tidigare Comhem) och dessa tjänster avslutas 2022-03-31. Under hösten 2021 kommer vi bygga ett så kallat lägenhetsnät och installera ett uttag i vardagsrummet. Det öppna nätet levereras genom fiber fram till det nätverksuttag som redan finns i din lägenhet och medför en förbättrad kvalitet, ökad valfrihet och datahastighet.

Vad får jag som hyresgäst?

Vi har tecknat ett kollektivt avtal och erbjuder dig som boende digital-TV med motsvarande kanalutbud som idag ingår i din hyra (Telias TV-paket BAS). En TV-box från telia ingår kostnadsfritt. Utöver TV-kanaler ingår en grundläggande internetsurftjänst för alla.

TV-kanaler som ingår i Telia Bas

Dessa playtjänster ingår

Utbud av playkanaler

När kan jag beställa mina tjänster genom Zmarket?

Från och med den 18 januari kan du göra dina val via Zmarket.

Har du abonnemang utöver grundutbudet kommer detta inte att påverkas i övergången till öppet nät. Zitius har alla tjänsteleverantörer i sitt öppna nät och befintliga abonnemang kommer att flyttas över. Har du frågor om den tekniska utrustning som krävs för ditt abonnemang behöver du kontakta din tjänsteleverantör.

Är du osäker på vilken tjänsteleverantör du ska välja för TV och bredband rekommenderar vi dig att kontakta Bredbandsrådgivaren på tel. 010 130 79 79. Det är en tjänsteneutral rådgivare i Zitius nät.

Hur kopplar jag ihop min utrustning?

När du har fått hem din TV-box från Telia behöver du installera din utrustning. I ditt nätverksuttag sitter en CPE-switch (mediaomvandlare) som automatiskt känner av vilken utrustning du kopplar till respektive LAN-uttag. Din TV-box kopplar du in i valfritt LAN-uttag.

Från Zmarket finns en detaljerad köpguide & inkopplingsinstruktion fullmatad med information och beskrivningar. Den guidar dig steg för steg genom installation- och beställningsprocessen.

Skiss över hur man sammankopplar enheter för Telias TV-Box

Så här kopplar du ihop ditt nätverk