Inflyttningsfest i Brunn

Bild på delar av styrelsen under invigningen av Brunn C

I strålande solsken bjöd VärmdöBostäder in hyresgästerna i Brunn Centrum till en inflyttningsfest i fredags (den 16 juni). Syftet var att fira den lyckade inflyttningen i lägenheterna och bjuda in till dialog för att utveckla det nya kvarteret tillsammans.

Under vintern och våren har förmedling och inflyttning skett i VärmdöBostäders attraktiva nya kvarter i Brunn. 132 prisvärda och hållbara lägenheter och fem lokaler har byggts i trästommar med Lindbäcks Bygg som husentreprenör och YIT Sverige som mark- och grundläggningsentreprenör. Värmdö Kommun färdigställer ytan på torget framför de kommersiella lokalerna.

Rökfritt område

Hyresavtalen har skrivits med en klausul om att det är ett rökfritt område vilket innebär att det inte är tillåtet att röka i lägenheten, på balkongen eller i nära anslutning till husen. I bostadsområdet finns cykelparkeringar under tak samt en centralt placerad lekplats. Hushållsavfall slängs i kasuner på gården och i samtliga bostadshus finns hiss och barnvagnsrum.

"Moderna, hållbara och attraktiva hyresrätter"

- Det är alltid roligt att få bidra med nya hem där människor kan skapa sin framtid. Det här är moderna, hållbara och attraktiva hyresrätter i efterfrågat läge. Med utrymme för service och handel kommer det nya området också ge nya möjligheter för alla boende i Brunn, säger Anette Frumerie, vd på Rikshem.

- Vi är väldigt glada att idag få inviga 132 nya lägenheter i Brunn. Hyresrätterna är ett viktigt tillskott i vår kommun. Värmdö ska ha bostäder för alla skeden i livet. Jag hoppas att de nyinflyttade ska trivas, säger Carl Kangas (S), Kommunstyrelsens ordförande.

Kenneth Claesson, VD VärmdöBostäder

- Det känns fantastiskt att få fira inflyttningen med våra hyresgäster, anställda, ägare och samarbetspartners. Nu vill vi tillsammans fortsätta att utveckla kvarteret och närområdet i samråd med de boende och de verksamheter som kommer att etablera sig i lokalerna, säger Kenneth Claesson, vd på VärmdöBostäder