Öppet bredbandsnät

I dagarna får du ett informationsbrev från VärmdöBostäder. En viktig del i detta är bilagan som gäller ny TV- och bredbandstjänst. Efter årsskiftet kommer vi att övergå till ett öppet bredbandsnät i alla våra fastigheter. För dig som hyresgäst innebär det stora förbättringar gällande utbud och kapacitet för TV- och bredbandstjänster.

Vad innebär ett öppet nät för mig som hyresgäst?

VärmdöBostäder har sagt upp avtalet med Tele2 (tidigare Comhem) och dessa tjänster avslutas 2022-03-31. Under hösten 2021 kommer vi bygga ett så kallat lägenhetsnät och installera ett uttag i vardagsrummet. Det öppna nätet levereras genom fiber fram till det nätverksuttag som redan finns i din lägenhet och medför en förbättrad kvalitet, ökad valfrihet och datahastighet.

Du kommer att bli kontaktad av en tekniker från underleverantören Transtema Networks Services som genomför installationen. Det öppna nätet lanseras i början av 2022 och du kan då beställa dina tjänster via tjänsteportalen Zmarket. Mer information om när och hur du beställer detta återkommer vi med i god tid innan kabel-TV nätet släcks.

Vad får jag som hyresgäst?

Vi har tecknat ett kollektivt avtal och erbjuder dig som boende digital-TV med motsvarande kanalutbud som idag ingår i din hyra (Telias TV-paket BAS). En TV-box från telia ingår kostnadsfritt. Utöver TV-kanaler ingår en grundläggande internetsurftjänst för alla.

Har du frågor är du välkommen att ringa eller mejla till oss.