Statistik för projekt Brunn C

Bild på hus på Bergåsvägen i Brunn C. På gaveln av ena huset sitter en plankarta över området.

Projektet Bergåsvägen i Brunn på Ingarö omfattar 132 lägenheter i storlek 1 – 3 rum och kök. Via vår interna byteskö förmedlades 25 lägenheter till befintliga hyresgäster. 4 265 personer sökte de resterande 107 lägenheter som förmedlades via Bostadsförmedlingen.

Av de lägenheter som Bostadsförmedlingen annonserade var sju stycken små lägenheter reserverade för ungdomar och erbjöds till personer mellan 18-25 år. Resterande hundra lägenheter förmedlades som vanliga hyresrätter. Nio av dem gick till köande i Bostadsförmedlingens Värmdökö och 91 via Bostadsförmedlingens ordinarie kö.

Kötid

Genomsnittlig kötid för hela projektet var för Värmdkön 11,4 år och för ordinarie kö 6,3 år. Den mest populära storleken var 3 rok där genomsnittlig kötid är 11,4 år.

Kortast kötid, 0,4 år, räckte för att få en ungdomslägenhet. För vanliga hyresrätter behövdes som minst en kötid på 1,1 år (2 rok) och den som stått längst i kö väntade i 17 år (3 rok).

Omflyttning

Hela 57,5% (25 interna hyresgäster och 51 från Bostadsförmedlingen) av det totala antalet lägenheter i Brunn är nu uthyrda till personer som flyttat inom Värmdö kommun. Extra roligt tycker vi det är att 6 av 7 ungdomslägenheter gick till ungdomar från Värmdö.

Av de som fick en lägenhet via Bostadsförmedlingen var det 47,7% som flyttade inom Värmdö kommun. Övriga kommuner i Stockholms län stod för 40,2 och från resterande delar av Sverige kom 12,1%.