Störande grannar

Trivsel och hänsyn

Det är viktigt att du som hyresgäst trivs i ditt boende. Trivsel kan dock innebära olika saker för olika personer. Det som du mår bra av kan vara något en annan person mår dåligt av.

Som hyresgäst ska du visa hänsyn, hålla ordning och se till att din lägenhet är i gott skick. Detta innebär bland annat att du inte får störa dina grannar med höga ljud, framför allt  under nattetid.

Som hyresgäst har du rätt att ha fest och spela musik då och då men inte så ofta att det stör dina grannar. Har du planerat en fest, informera gärna dina närmaste grannar i förväg genom att lämna en lapp i brevlådan eller sätt en i trapphuset. Skriv hur länge festen beräknas pågå och lämna din kontaktinformation. Det skapar större förståelse hos dina grannar och minskar risken att störningsjouren knackar på mitt i festen.

Spika eller borra inte i väggarna under kvällar och nätter (22–07)

Undvik att använda hushållsmaskiner som dammsugare, tvätt och diskmaskin under sen kväll och nätter (22–07)

Om du blir störd

Känner du dig störd av en granne, ta kontakt med denne och prata om saken. Kommer ni inte överens eller störningen fortsätter kan du kontakta oss. Sker störningen utanför kontorstid ska du kontakta vår störningsjour Tempest. De åker då ut och kontrollerar samt pratar med den/de personer som stör.