Vår i luften

videkvist catkin

Visst kan det vara kyligt om natten men på dagen värmer solens strålar.

Vårstädning 

Onsdagen den 24 april beger sig all personal på VärmdöBostäder ut för att med samlade krafter plocka skräp, räfsa, sopa och göra vårfint i våra områden. Alla områden får besök någon gång under dagen, ser du oss på gården är du välkommen att komma ut och hjälpa till eller bara prata med oss. 

När snön har smält

Efter snösmältningen är det oundvikligt att gator och närliggande grönområden är belagda med grus. Så snart snön smält bort börjar städning av grus med blåsmaskin. Vi samlar gruset på gatan och sedan åker de stora maskinerna ut för att sopa gatorna. Tänk på att det kan damma vid sandsopning med maskin. Vänta gärna med fönstertvätt till efter ditt område blivit sopat.

Egen ingång och uteplats

Bor du i en marklägenhet med en egen uteplats eller ingång ansvarar du själv för städning och sopning på den mark som hör till lägenheten, till exempel vid den egna entrén.

Parkeringsplats

Vi sopar gemensamma ytor på våra parkeringar. Den egna parkeringsrutan ansvarar du själv för. Har vi inte sopat parkeringsytan kan du sopa ut gruset från din parkering till allmänna ytan så tas det upp med vår maskin. Har vi redan sopat parkeringen uppskattar vi om du låter bli att sopa ut gruset på gemensamma ytor.

Kallt i lägenheten?

Under hösten och våren när det är kallt på nätterna och varmare på dagen får vi ofta frågor om varför elementen är avstängda i våra lägenheter.

Vi stänger inte av våra element. Vi har ett värmesystem som känner av temperaturen utomhus och automatiskt reglerar rätt värmetillförsel till elementen. Det är temperaturen ute som styr innetemperaturen. När det är stora variationer i utomhustemperaturen kan det ta en stund innan systemet hittar rätt balans och det kan då upplevas som lägre temperatur i lägenheten.

Bra att tänka på

Även om elementen känns svala så betyder det inte att värmen är avstängd. Systemet genererar den värme som krävs för att bibehålla komforttemperatur. Som hyresgäst kan du se till att termostaten på dina element är uppvridna till max genom att vrida dem fullt ut åt vänster.

I filmen Bra luft och värme får du fler bra tips för att luft- och värmecirkulationen ska bli så bra som möjligt i din lägenhet.

När kommer sommarblommorna?

I samband med vårvärmen brukar gräs och buskar vakna till liv och vårt utemiljöteam ägnar större delen av sin tid åt att hålla våra grönområden välskötta och trivsamma.

Precis som vanligt är det först när nätterna inte är så kalla som vi ställer ut årets sommarblommor. När temperaturen stadigt håller sig över 9-10 grader och sommaren börjar på riktigt kan vi placera ut blomlådorna.