Vi välkomnar nya hyresgäster till 132 lägenheter

Bild på hus i nyproduktionen Brunn

Nu påbörjas inflyttningen i vårt nybyggda kvarter i Brunn Centrum på Ingarö. De 132 lägenheterna inryms i sex fyravåningshus med träpanel.

Lägenheterna är mellan 1 och 3 rum och kök i storlek mellan 28 och 70 kvadratmeter. I det här kvarteret skrivs kontrakten med en klausul om att det är ett rökfritt område och därmed rökfria lägenheter. Hyresrätterna har förmedlats via Bostadsförmedlingen i Stockholm samt genom VärmdöBostäders internkö för befintliga hyresgäster.

- Vi är väldigt glada och stolta över att äntligen kunna välkomna hyresgästerna. Detta är ett projekt som har pågått under många år och det känns fantastiskt att det nu står färdigt med så gott resultat. Kvarteret kommer att lyfta hela närområdets attraktivitet och med handelstorget tillskapar vi en tydligare centrumkärna i Brunn. Uthyrningen har gått mycket bra och vi kan erbjuda mycket fina lägenheter till rimliga hyresnivåer tack vare investeringsstödet som erhållits för projektet, säger Kenneth Claesson, VD på VärmdöBostäder.

I fastigheterna finns det totalt fem kommersiella lokaler i anslutning till torget, varav två är planerade för restaurang- eller caféverksamhet. Uthyrning av lokalerna pågår och verksamheterna förväntas börja etablera sig senast till hösten.

- Äntligen är det dags för inflyttning. VärmdöBostäder är kommunens viktigaste verktyg för att säkerställa en lokal bostadsmarknad som också erbjuder hyresrätter. Med kvarteret i Brunn får vi ett viktigt tillskott och det stora intresset visar att det här är efterfrågat och attraktivt. Jag hoppas att alla nya i kvarteret ska trivas, säger Carl Kangas, kommunstyrelsens ordförande.

För mer information vänligen kontakta VD Kenneth Claesson, telefon 08-570 399 02 eller politisk sekreterare för Socialdemokraterna Hedda Fredmark, telefon 070-7964148.