Foto över torget i Brunn med fokus på lokalerna

I Brunn centrum ligger fem lokaler för handel och service på ett attraktivt läge kring torget. Målsättningen är att skapa ett långsiktigt, levande torg med variation av utbud och tjänster. Uthyrningen av lokaler är i slutskedet och på den här sidan kan du se vilka som är klara och flyttar in med sina verksamheter. 

 

Café Tre Söta

Det har länge efterfrågats ett året runt-öppet café på Ingarö och nu har vi glädjen att välkomna Karin Dahlin och Café Tre Söta till Bergåsvägen 9.

Förutom att du kan ta en fika på plats erbjuds även avhämtning och försäljning av lokala produkter. Caféet är öppet sju dagar i veckan och den morgonpigge kan få sitt kaffe redan halv sju.

Du kanske känner igen Karin? Hon har under många år som anställd på ett lokalt café serverat Värmdöbor både kaffe och bullar. I flera år har hon väntat på att projektet Brunn ska bli färdigt. En dröm blir nu verklighet och nästa år öppnar hon Café Tre Söta.

- Jag vill att det ska bli en mötesplats, en trygg zon för barn, ungdomar och vuxna där de i hemtrevlig miljö kan sitta ner en stund och ta det lugnt, säger hon.

Karins mamma ägde tre butiker och som barn fick hon ofta följa med och hjälpa till. Under sin karriär har Karin arbetat som bland annat som florist och i flera butiker men ett café är det bästa av alla världar, säger hon.

- Jag gillar service och brinner för att göra människor glada. Sen älskar jag fika och det är ju ett plus, säger Karin

Instagram kan du följa Café Tre Sötas resa från en tom lokal till ett mysigt café.

Värmdö Pralin

In till caféet flyttar också Ingarös lokala chokladmästare Frida Forsén. Värmdö Pralin startades för cirka sex år sedan när Frida kände att livet borde bestå av mer än att desperat försöka få ihop livspusslet.

– Det kändes som allt jag gjorde var att springa. Jag sprang till möten på jobbet inne i stan, bussen, föräldramöten, hämtning och lämning på förskolan... Det blev för mycket. Jag var tvungen att dra i handbromsen, säger Frida.

Hon skaffade sig en hobby, att göra chokladpraliner. Hobbyn växte och blev till firman Värmdö Pralin. Som nu är ett aktiebolag. Frida har fram till nu haft sin tillverkning av ekologisk och fairtrade-certifierad choklad och kola hemma i köket på Tranarö.

– Jag har växt ur köket för länge sedan. När jag fick chansen att dela lokal med Karin så fanns det ingen tvekan. Brunn är fullt av liv och utveckling och det ska bli väldigt roligt att få bidra till det, säger Frida.

Logga för Café tre söta

Följ Café Tre söta på Instagram

Logga Värmdö Pralin

Följ Värmdö Pralin på Facebook, Instagram eller besök webbshopen

Karin och Frida som ska öppna Café Tre Söta

Karin Dahlin och Frida Forsén