Tillsammans gör vi skillnad!

Den här vintern är elfrågan extra viktig. Genom att minska vår elanvändning kan vi minimera risken för att elen inte räcker till samt undvika planerade strömavbrott. En minskad elförbrukning bidrar också till ett mer hållbart samhälle på sikt. Om vi är många som hjälps åt så kan vi göra skillnad på riktigt.

Vi på VärmdöBostäder kommer alltid att prioritera din trivsel, och vi ser gärna ett engagemang från din sida. Framöver får du gärna vara uppmärksam på ”energibovar” i våra fastigheter som till exempel belysning i de utrymmen som inte används.

Några tips och råd för att spara engeri:
  • Släck onödig belysning och byt till lågenergilampor Kom ihåg att släcka lampor när du går ut ur rummet.
  • Ha inte elektronik på stand-by-läge och ladda rätt Stäng av elektriska apparater när de inte används, även stand-by-läge drar ström. Dra ut laddare när de inte används, så länge en laddare sitter kvar i eluttaget drar den ström och det är dessutom en brandrisk.
  • Låt inte vatten rinna i onödan Duscha kort, stäng av kranen när du borstar tänderna eller diskar. Felanmäl läckande kran eller toalett. Tvätta fulla maskiner tvätt eller disk. Det går till exempel åt nästan lika mycket energi för att tvätta en tröja som att tvätta en full maskin.
  • Tips i köket Använd ugnen effektivt - sätt in maten i ugnen redan när du startar den. Använd ugnens värme genom att baka och laga mat efter varandra. Behåll kylan - tina fryst mat i kylen i stället för i micro. Se till att varm mat är ordentligt avsvalnad innan den sätts in i kyl eller frys. Använd lock på kastrullen, det sparar el och går dessutom fortare.
  • Håll värmen inne Låt inte fönster eller port stå öppet. Vädra kort och effektivt samt undvik att ha möbler framför element. Upplever du att det är svalt i lägenheten, ta gärna på dig något som värmer. Som hyresvärd ansvarar vi för att hålla minst 20 grader i din lägenhet. Vänligen kontakta oss om vi inte uppfyller detta.
Varje droppe räknas. Varje grad räknas. Tillsammans gör vi skillnad!