Vårt hållbarhetsarbete

Jordglob omgiven av byggnader och ett växande träd, hållbarhetsillustration

För oss är det viktigt att vi alla får möjlighet att leva ett gott liv och känna oss trygga, oavsett ålder, ursprung eller social tillhörighet. VärmdöBostäder som bostadsbolag är, genom att ta kloka och långsiktiga beslut, en viktig part för att vi alla ska kunna leva i ett hållbart Värmdö.

Både i vårt dagliga och i vårt långsiktiga arbete strävar vi efter hållbarhet. Vi letar aktivt upp och utvärderar hållbarhetsområden som är väsentliga för oss och utvecklar arbetet genom förbättringar. Vi är delaktiga i Sveriges Allmännyttas Klimatinitiativ som har två huvudfokusfrågor. En fossilfri allmännytta och minskad energianvändning med 30 % till 2030. Att vara ett ansvarstagande fastighetsbolag är viktigt för oss. 

Vår hållbarhetspolicy

Under 2023 antog styrelsen vår hållbarhetspolicy. Den ligger till grund för vårt arbete och syftar till att skapa samsyn och gemensamma mål kring hur VärmdöBostäder verkar. Den ger också ägare, hyresgäster, leverantörer och medarbetare vägledning i vilka ambitioner vi har gällande hållbarhet. Vår hållbarhetspolicy omfattar alla medarbetare och alla delar av VärmdöBostäder. Den ska vara integrerad med det dagliga arbetet och i de beslut vi fattar, till exempel när vi upphandlar varor och tjänster.

För att få struktur och systematik i vårt hållbarhetsarbete delar även vi in det i tre olika delar – Ekologisk, Social och Ekonomisk hållbarhet.

 

Vi arbetar målmedvetet för att säkra ett långsiktigt hållbart samhälle idag och för kommande generationer i linje med FN:s globala hållbarhetsmål (Agenda 2030)

Logga Globala målen

 

Vi använder oss av Byggvarubedömningen i våra projekt för att säkerställa hållbara produktval

Byggvarubedömningens logga